ZuivelVers
Postbus 360
3440 AJ  Woerden

ZuivelVers RoomBoter

 

Roomboter bestaat vooral uit het melkvet. Aangezien melk van de koe ruim 4% vet bevat is er ongeveer 25 liter melk nodig voor elke kilo Roomboter. Om van room tot boter te komen zijn er een aantal handelingen nodig, ten eerste wordt het vet uit de melk gehaald. Dit wordt ontromen genoemd. Deze vetbolletjes vormen samen een room met een vetgehalte van 35 tot 40 procent. De volgende stap is het breken van de schil van de vetbolletjes, zodat het vet eruit kan lopen en samenklontert tot boterkorrels.

Na deze behandeling worden de boterkorrels gespoeld en flink gekneed om het resterende vocht goed te verdelen. Om boter het gewenste aroma te geven worden er, na het kneden, melkzuurbacteriën toegevoegd.

ZuivelVers RoomBoter is een perfecte, 100% zuivere, roomboter voor bakkerij en horeca.Met een constante kwaliteit en een smeltpunt tussen de 28 - 32°C is deze roomboter het beste te verwerken tussen 16 – 20°C.

ZuivelVers RoomBoter is er in drie varianten, een kluit van 5 en 15 kg en plakken van 2 kg.


202 ZuivelVers RoomBoter 5 kg202 ZuivelVers RoomBoter

Heerlijke verse RoomBoter 82% V.G.

  • Smeltpunt 28 - 32°C
  • Verwerkingstemperatuur 16 – 20°C
  • Toepassing: Cake, Zetdeeg, Soezen

Verpakt per kluit van 5 kg.

225 ZuivelVers RoomBoter225 ZuivelVers RoomBoter

Heerlijke verse RoomBoter 82% V.G.

  • Smeltpunt 28 - 32°C
  • Verwerkingstemperatuur 16 – 20°C
  • Toepasssing: Botercrème, Zetdeeg, Cake

Verpakt per kluit van 15 kg.

208 ZuivelVers RoomBoter208 ZuivelVers RoomBoter

Stevige RoomBoter 82% V.G.

  • Smeltpunt 37°C
  • Verwerkingstemperatuur 16 – 20°C
  • Stevige roomboter met een vlakke smeltcurve
  • Toepassing: Getoerd gerezen deeg, Korstdeeg, Croissants

Verpakt per doos van 5 x 2 kg plakken.